Széchenyi terv 2020 ESZA

Egyesületünk


Az Aprónép Közhasznú Egyesület 2011 januárjában alakult. Az Egyesület fő célja az egészséges gyermeki személyiség fejlődésének elősegítése, a környezet tudatos védelmére nevelés, a gyermek- és ifjúságvédelem. Az Egyesület a gyermekek számára biztosított nappali ellátást szintén célként tűzi ki maga elé, annak érdekében, hogy a jelenleginél több gyermek részesülhessen nappali ellátásban, illetve részt vehessen szabadidős, fejlesztő jellegű tevékenységekben. Az Egyesület működése során fontosnak tartja a közösségfejlesztés szempontjait, működési területén közösségfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységeket végez. 

Egyesületünk a gyermekek és szüleik számára is folyamatosan magas szakmai színvonalú ellátást biztosít. Legfőbb törekvésünk, hogy a hozzánk érkezők elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal, ennek érdekében igyekszünk az egyéni igényeket maximálisan figyelembe venni. 

Az általunk működtetett debreceni családi napközikben szolgáltatásaink célja, hogy szakképzett gondozóink segítségével a gyerekek játszva fedezzék fel az őket körülvevő világot, miközben személyiségük kibontakozik. Ápoljuk a hagyományokat, törekszünk az egészséges életre nevelni a ránk bízott gyerekeket. Számunkra fontos a környezeti nevelés, illetve a környezetvédelem, szeretnénk, hogy ezek a jövőben is szerves részei legyenek a gyerekek mindennapjainak. 

Egyesületünk 2014. március 1. és 2015. október 31. között valósítja meg TÁMOP-2.4.5-12/1-2012-0071-es számú „Velünk a munka gyerekjáték” nevű projektjét. A projekt keretében hoztuk létre Pitypang Családi Napközinket, amely folyamatosan várja a hozzánk érkező kicsiket és szüleiket. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg, 20 millió forint európai uniós támogatással.