Széchenyi terv 2020 ESZA

Családi Bölcsőde Debrecenben


 

Mottónk - küldetésünk: A Kacsaláb, a Pitypang és a Bukfenc családi bölcsődék magas színvonalú nappali ellátást nyújtanak a gyerekek és családtagjaik számára, kis létszámú csoportban, szeretetteljes biztonságos és szép környezetben. Szolgáltatásaink célja, hogy szakképzett gondozóink segítségével a gyerekek játszva fedezzék fel az őket körülvevő világot, miközben személyiségük kibontakozik. Ápoljuk a hagyományokat, törekszünk az egészséges életre nevelni a ránk bízott gyerekeket. A szülőket pedig hangulatos beszélgetésekre várjuk, hogy mindannyian részesei lehessünk egy barátságos közösségnek.

 

Fontosnak tartjuk, hogy gondoskodjunk a hozzánk járó gyermekek egészségéről. Ennek érdekében igyekszünk minél több időt a szabad levegőn tölteni. Ősz végén, télen azonban kevesebbet tudunk kint tartózkodni. Hogy a jó levegőtől ne fosszuk meg a gyermekeket, a csoportszobákban SALIN LEVEGŐTISZTÍTÓ készüléket működtetünk. Ez optimális sótartalmú levegőt biztosít, általánosan tisztítja az adott helyiség légterét, használatával tartósan csökkennek a felsőlégúti megbetegedések.

A napközinkben a kis létszámú csoport és a levegőtisztító hatására a megbetegedések száma is ritkább a gyermekek körében a nagy létszámú csoportokkal szemben.

Nagy figyelmet fordítunk a gyermekek egészséges, változatos táplálkozására, melyet házilag készített ételekkel biztosítunk. 

 

Szolgáltatásaink:

  • Teljes ellátás (napi legalább négyszeri étkezés, tisztasági csomag, pelenka, ágynemű).
  • Szülői találkozó negyedévenként: beszélgetés a csanába járó gyerekekről.
  • Családi nap: a Bukfenc és a Kacsaláb bölcsibe járó gyerekek és családtagjainak szervezett, vidám kötetlen délután ( sütés-főzés, evés-ivás,  sok játékkal egybekötve)
  • Táborok szervezése
  • Gyerekzsúrok rendezése
  • A családi bölcsibe járó gyerekek kedvezményes áron vehetnek igénybe heti 2x 1 óra angol foglalkozást
  • Napközi az iskolás gyerekek számára.